Finding Flow

Over mij

151224-21Er zijn zoveel mooie dingen in het leven, maar we zien ze niet altijd. Als je de kansen grijpt die zich voordoen, dan zou je zoveel meer kunnen betekenen en voldoening uit het leven kunnen halen. Je vindt altijd wel een excuus om iets niet te doen en zo wacht je maar op het juiste moment. Vervolgens blijf je in de situatie waar je niet blij van wordt. Dat wil ik niet, niet voor jou en voor mezelf. We verwachten veel van onszelf en van anderen en dat zorgt voor stress met gezondheidsproblemen als gevolg. Ik was een aantal jaar geleden op weg naar een burn out, maar gelukkig was ik er op tijd bij en kon ik dit voorkomen. Dankzij coaching, opleiding, zelfhulpboeken, vrienden, familie en collega’s heb ik veel lessen geleerd en ben ik er trots op waar ik nu sta als persoon.

Dit heeft geresulteerd in een carrière switch. Van docent op een HBO naar coach in een eigen praktijk. Het was tijd voor meer flow. Ik ben voor de opleiding Stress counselor gegaan waar ik veel heb mogen leren over stress van mezelf en van anderen. Ik vind het belangrijk om mezelf uit te blijven dagen, maar ook om daar niet te veel stress van te ervaren. Dat betekent luisteren naar mijn gevoel, bewust zijn van stresssignalen en af en toe een pas op de plaats. Aan de andere kant betekent het gebruik maken van positieve energie en de dingen doen die goed voelen en waar ik heel blij van word.

Daarnaast heb ik mijn creativiteit en passie voor schrijven herontdekt. Dit gebeurde op een vreemde plek, namelijk tijdens mijn examen voor Cambridge Proficiency English. Ik genoot met volle teugen van het schrijven van de korte teksten tijdens een van de onderdelen. Ik was compleet in flow. Ik voelde me zo energiek na afloop, dat ik naar huis gestuiterd ben. Toen ik begon met het schrijven van blogs, ontdekte ik dat creativiteit een inspiratiebron is voor het leven en je contact maakt met je ziel. Je komt in aanraking met je verlangens en met de kern van wie je bent. Je vergeet even alles om je heen en gaat totaal op in wat je aan het doen bent. Geen zorgen, geen gedachten, alleen maar creëren in de ontstane ruimte. Dat geeft mij een enorme energie boost.

 

Dat is wat ik voor jou ook wil creëren. ik heb er enorm veel zin in om mijn kennis en ervaring in te zetten om jou hierbij te helpen. Kom jij kennismaken en zet je daarmee je eerste stap naar meer flow? JA!