Finding Flow

Voor jou

Finding Flow gaat om het vinden van een balans van hard werken en presteren en aan de andere kant leuke dingen doen en voor jezelf zorgen.

Ben jij een young professional die meer uit zijn/haar leven wil halen, maar tegelijkertijd ook wil genieten en wil doen wat goed voelt?

De volgende situaties komen uit het leven van coachees. Herken je jezelf in een van deze situaties?

Je mag geen fouten maken van jezelf.

Je kunt het idee van op je bek gaan niet verdragen, dus verander je niets. Je laat het maar zoals het is, ook al ben je ontevreden. Naast faalangst, ben je ook bang dat de mensen om je heen je niet meer leuk gaan vinden als je gaat doen wat je eigenlijk wilt. Je vindt bevestiging belangrijk en zolang je dingen doet die je kunt en die vertrouwd zijn, krijg je die ook. Nee, blijf toch maar in je comfort zone, want nergens is het zo comfortabel als op die plek. Je weet precies wat je hebt en wat je kunt verwachten, ook al is de situatie verre van ideaal.

Je denkt te veel na.

Je zit vol ideeën en maakt plannen om deze uit te voeren. Toch kun je je er op een of andere manier maar niet toe zetten om ze in acties om te zetten. Je vindt altijd wel een reden om het niet te doen. En hoe langer je erover nadenkt, hoe meer redenen je vindt. Nadenken is je tweede natuur geworden en je bent een ster in het vinden van beren op de weg. Je weet niet wat je leuk vindt en wat je wilt. Je denkt veel te veel na en zou meer willen gaan doen, zodat daar achter komt en meer kunt gaan genieten.

Geen tijd en wel stress.

Leuke dingen doen? Daar heb je toch helemaal geen tijd voor, want je werk en je toekomst zijn het allerbelangrijkst. En die kosten best veel energie. Je voelt hier en daar wat verkramping in je lichaam en hebt moeite met slapen. Maar dat zal wel vanzelf overgaan als je weer vakantie hebt. Toch? Het gaat knagen. De twijfel slaat toe. Is deze baan wel de juiste? Kan ik het wel? Totdat je je realiseert dat je dit niet meer wilt. 

Onvoldoende uitdaging

Je bent vol enthousiasme en passie aan een nieuwe baan begonnen. Dit is het helemaal en je gaat knallen. Je zal ze wel eens eventjes laten zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Je haalde altijd al goede cijfers en bent bereid om er helemaal voor te gaan. Van hard werken is nooit iemand slechter geworden, dus hoppa, gaan met die banaan. Je hebt ambities en die ga je waarmaken! Je presteert goed, je bent alleen niet tevreden. Misschien had je er meer uitgehaald als je nog harder had gewerkt. Er had meer ingezeten. Je kunt veel meer dan dat. Word je eigenlijk wel voldoende uitgedaagd?

(Te) veel veranderingen

Er gebeurt zo ontzettend veel in je leven. Je verlaat het veilige nest van thuis, je moet het nu zelf gaan doen. Er komen allemaal nieuwe dingen op je pad: baan, huishouden, de rekeningen die betaald moeten worden, nieuwe stad, nieuwe mensen. Het is best spannend om zoveel nieuwe dingen tegelijkertijd te hebben. Het geeft stress.

En dan wil je jezelf ook nog eens graag bewijzen en aan je toekomst werken. Dan kunnen faalangst en onzekerheid toeslaan. De druk is hoog.

Je voelt de nodige onrust en stress. Je voelt je niet gelukkig en
voelt dat het ook anders kan.

Je verlangens

Je wilt zo graag laten zien wat je in huis hebt, zodat je mensen kunt helpen en je steentje bij kunt dragen aan een mooiere wereld. Je wilt graag jezelf zijn, zonder dat er over je geoordeeld wordt of dat je je afgewezen voelt. Het is tijd om meer van jezelf te laten zien. Je wilt je vrij voelen om dingen te doen die je niet durft maar die ervoor zorgen dat je je ‘alive and kicking’ voelt. Het gaat om meer beLEVEN in plaats van OVERleven. Je verlangt naar een betere werk-privé balans, zodat je lekker kunt sporten, rustig een boek kunt lezen en meer leuke dingen kunt doen met anderen. Je wilt graag meer ‘go with the flow’ integreren in je leven, zoals een reis maken zonder je druk te maken over alles.

Het kan. Jij ook.

Hoe zou jouw leven eruit zien als je jezelf zou uitdagen en meer jezelf zou zijn? Als je niet meer bang zou zijn voor wat anderen van je vinden? Als je niet meer afwachtend bent, maar gaat doen waar jij gelukkig van wordt? Hoe zou het zijn als je leert te luisteren naar je intuïtie en deze gaat volgen? Als je meer contacten hebt met gelijkgestemden? Als je meer zou genieten?

Ben jij echt klaar om aan de slag te gaan en verandering in je leven aan te brengen?

Wil jij:

  • Doen wat belangrijk is voor jou
  • Tevreden zijn met wie je bent
  • Meer rust en tijd voor jezelf
  • Meer genieten
  • Meer energie
  • Meer creativiteit in je leven

Klik dan hier om te zien wat Finding Flow voor je kan betekenen.

Tijdens coachingssessies gaan we onderzoeken wat jou drijft. Je gaat meer leren luisteren naar je gevoel en op basis daarvan keuzes maken. Dat is de basis waar je altijd op mag vertrouwen en die je zal leiden in het maken van beslissingen die goed voelen en daarmee goed voor jou zijn.