Finding Flow

Training

De reis van stress naar flow

 

*** NU TIJDELIJK MET LAST MINUTE KORTING ***

Je ervaart op dit moment onrust in je leven. Je leven ziet er nog niet uit zoals jij graag zou willen en daar maak je je zorgen over. Er mist iets, maar wat dan? Je weet het niet of toch wel? Je denkt na over belangrijke keuzes in je leven, zoals werk, relaties, gezin, het leven. Er is veel gaande en veel uit te zoeken, maar je weet niet waar je moet beginnen.

Ik nodig jou uit, voor de reis van stress naar flow.

Je zit in een baan waar je je niet gelukkig voelt, maar je blijft zitten vanwege de zekerheid die het je biedt. Je weet dat er meer in je schuilt dan je op dit moment laat zien. Je zou jezelf graag meer willen ontwikkelen. Je verlangt naar iets anders, maar waar moet je beginnen?

Piekeren, onrust in je lijf en pijntjes zijn allemaal tekenen dat er iets in je leven niet klopt. Door te onderzoeken wat dat is, ontdek je wat je kunt doen om het anders te doen. Dat kunnen al kleine veranderingen zijn. Het gaat om keuzes maken die bij jou passen, zodat je vanuit flow gaat leven. Dan gaan dingen vanzelf, je voelt je tevreden en voldaan.

 

Hoe zou het voor jou zijn als je stap voor stap gaat doen wat bij jou past?

Jij staat aan het roer van je leven. Jij bepaalt het tempo. Dat begint bij voelen wat moeiteloos aanvoelt op dit moment. Vanuit die flow maak je keuzes door je te verbinden met jezelf. Je gaat niet harder lopen, omdat je vindt dat het moet, maar omdat je voelt dat het nu oke is. Ga je te hard, dan gaat het wringen. Je raakt buiten adem en wordt moe. Ga je te langzaam, dan raak je verveeld en ook daar word je moe van. De ene keer kun je harder dan de andere, afhankelijk van hoe lekker je in je vel zit. Jij weet wat je nodig hebt en hoe hard je kan.

Ik gun jou meer rust in je hoofd, zodat je meer geniet, lekkerder in je vel zit en meer uit het leven haalt. Dat is wat ik voor ogen heb met deze cursus.

Mindset

Je ervaar het vast niet zo, maar jij kiest ervoor om negatieve gedachten te hebben, dingen te doen die stress opleveren, in patronen te blijven hangen die niet goed voor je zijn. Dat is goed nieuws, want dan kun je ook voor een andere mindset en acties kiezen. Je kiest daarmee voor JEZELF.

Dat klinkt egoïstisch, maar dat is het niet. Als jij voor jezelf kiest, dan kun je juist meer voor anderen betekenen. Als je je zorgen maakt en bezig bent met overleven, dan is er geen ruimte om aan anderen te denken. Je wordt volledig opgeslokt door je problemen.

Dit wil ik niet meer! Ik heb voor minder stress in mijn leven gekozen.

Stress betekent voor mij stagneren, opgeslokt raken door mijn emoties, niet zien wat er wel is, denken in tekorten, bang zijn, me onzeker voelen, altijd het gevoel hebben tekort te schieten. Het nooit goed genoeg doen. Negatieve gedachten, gevoelens en pijn waren het effect.

Alles in mij schreeuwde ‘Ho, stop!’. Ik moest op de rem trappen en ik voelde: dit wil ik niet meer.

Ik ben heel hard gaan werken om van de stress af te komen. Dit moet ook anders, dacht ik. En dat is ook zo.

De reis

Het is een combinatie van luisteren naar je lichaam, doen wat bij je past, je denkpatronen onder de loep nemen en positiviteit omarmen, zoals creativiteit, dankbaarheid en geluk. Het gaat om de link tussen lichaam, geest en ziel.

Ik zie het als een reis waarbij je jezelf leert kennen, dat doe je aan de hand van allerlei manieren. Ik heb cursussen gevolgd zoals Mindfulness, meditatie, yoga, contact maken met je kern, boeken gelezen en ben zelf gecoacht. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je gaat doet om dichterbij jezelf te komen, zo heb ik ervaren. Als je maar iets doet wat goed voelt, zodat je echt naar de signalen van jouw lichaam en ziel kunt luisteren.

Tijdens deze mooie ontdekkingstocht naar mezelf raakte ik steeds verder geïnspireerd om alles wat ik geleerd had in te zetten voor anderen. Toen ben ik de coachingsopleiding voor Stresscounselor gaan doen. Ik wil dat anderen meer uit hun leven halen en meer kunnen genieten. Ik zie te veel mensen die dat niet goed kunnen en daarmee in veel negatieve gevoelens en gedachtes blijven hangen.

Ik ben mijn leven anders in gaan richten en ben daar nog steeds mee bezig. Er is nu meer ruimte voor aandacht voor mezelf en anderen vanuit bewustzijn. Ik kan ook meer genieten. Zo heb ik meer rust, omdat ik op tijd aan de lader ga en weet wat ik wil. Met elke stap die ik zet, voel ik mijn zelfvertrouwen groeien. Ik voel me veel vaker positief en heb meer energie.

Dat komt o.a. doordat ik beter voor mezelf ben gaan zorgen, zoals meer beweging, gezondere voeding en elke dag mediteren. Een moment voor mezelf in rust en stilte.

Zinvol leven

In de cursus is er aandacht voor de diepere laag van waaruit je je leven inricht: zingeving. Daaruit haal je namelijk veel energie en positiviteit. Als je voelt dat alles wat je doet geen zin heeft, dan gaat alles in je leven stagneren.

Een zinvol leven betekent jouw bezieling en kwaliteiten inzetten voor anderen, zodat jouw bijdrage ertoe doet.

De energie die je hiervan krijgt zorgt ervoor dat je verder gaat, grenzen verlegt en steeds meer zelfvertrouwen krijgt, zodat je nog meer kunt betekenen. Dat doe je vanuit flow en niet omdat je vindt dat je het moet. Moeten betekent presteren en iets bereiken dat buiten jezelf ligt, zoals een trofee of een hoger salaris.

Jezelf vooruit stuwen met jouw kracht en angsten overwinnen heet persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je vooruit in je leven en zorgt voor bezieling. Het is het vlammetje dat in jou brandt dat ervoor zorgt dat je gaat. Dat je vanuit je gevoel en bezieling leeft.

Ga je mee op zoek naar hoe je dat vlammetje kunt ontsteken?

Inspirerende groepssessies

Mijn intentie voor de groepssessies is dat er een open, prettige sfeer ontstaat waarbij je aangemoedigd wordt om je verhaal te delen. Alleen zo kun je elkaar inspireren en kun je van elkaar leren. Je zult zien dat je niet alleen bent in je manier van denken en doen. Dat geeft je meer vertrouwen. Omdat je hetzelfde wilt, kun je elkaar helpen op het pad naar meer flow en bezieling.

Ik ga je handreikingen geven, zodat jij op jouw manier naar jouw antwoorden op zoek kunt gaan. Ik doe dit vanuit mijn eigen bezieling en vanuit mijn jarenlange ervaring als docent op het gebied van stress en motivatie, mijn ervaring en de kennis die ik opgedaan heb vanuit de opleiding voor Stresscounselor.

 

***
De thema’s die aan de orde zullen komen aan de hand van theorie en vooral veel oefeningen zijn:

Stress: herkennen en voorkomen.

Hoe herken je stress bij jezelf en welke stressoren heb jij op dit moment? Je gaat dit voor jezelf onderzoeken, zodat je leert wat je kunt doen om minder stress te ervaren. Dit begint bij kleine veranderingen, zodat je energie krijgt om met de grotere vraagstukken aan de slag te gaan. Wat wil je nu eigenlijk? Daar ga je vervolgens mee aan de slag. Jij kiest wat goed voelt.

Denkpatronen: welke verhalen vertel je tegen jezelf die je bent gaan geloven?

Zijn deze waar?
Wat zou er gebeuren als je deze belemmerende overtuigingen los zou laten? Je gaat negatieve gedachtes loslaten en je meer richten op positieve in je leven.
Waar word jij blij van?

Listen to your heart.

Als je aan hart denkt, denk je aan je gevoel, hoewel gevoelens vaak ook aangestuurd worden vanuit je hoofd. Negatieve gedachtes zorgen ervoor dat je je niet goed voelt (over jezelf). Angst heeft geen plek in je hart, dit komt uit je hoofd. Wat als… Ja, maar…

In je hart leeft passie, jouw bezieling. Hier vind je je waarom van je acties. Die vind je niet in je hoofd. Compassie met jezelf en met anderen komt vanuit je hart. Je gaat leren om milder naar jezelf te kijken in plaats van te (ver)oordelen.

Je gaat leren om je meer te verbinden met je hart en minder vanuit je hoofd, zodat je voelt wat je graag wilt. Omdat het klopt.

Jouw levenspad.

Hoe hebben de gebeurtenissen in jouw leven jou gevormd? Wat heb je ervan geleerd? Je gaat je bagage die je meeneemt een plekje geven, een stukje opruimen en ruimte creëren voor nieuwe avonturen. Welke keuzes heb je naar aanleiding van deze gebeurtenissen gemaakt? Je gaat ervaren wat voor leven je wilt leiden en welke eerste stap je daarvoor kunt zetten.

Blijvende verandering.

Wat je niet wilt is dat je na deze cursus weer in je oude patronen vervalt. Je gaat leren wat je kunt doen om je nieuwe houding om te blijven zetten in acties en dit vast te houden. Het gaat om fouten maken, perfectionisme, leven volgens je waarden en je verlangens. Het gaat om de beloning die je krijgt en de pijn die je niet meer hebt.

Dus…

Wil jij:

• meer uit jouw leven halen
• daadkrachtige keuzes maken
• meer energie
• meer positiviteit
• meer over jezelf te weten komen
• met jezelf aan de slag, zodat je lekkerder in je vel zit

DAN IS DEZE CURSUS IETS VOOR JOU. WELKOM!

Praktische informatie

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. De sessies vinden eens in de twee weken op vrijdagochtend plaats in Enschede-Zuid.

  • Data: 8 en 22 september, 6 en 20 oktober, 10 november van 9 uur tot 12.00 uur.
  • Locatie: Kafmolenhoek 16, Enschede-Zuid. Mocht het weer het toelaten, dan kunnen we buiten in de natuur oefeningen doen.
  • Kosten: €249 incl BTW. Inclusief koffie/thee met wat (gezonds) te snacken

——> NU MET LAST MINUTE KORTING: JE BETAALT €199 ALS JE JE VOOR 8 SEPTEMBER AANGEMELD EN BETAALD HEBT.

Info en aanmelden

Heb ik je interesse gewekt? Leuk! Je kunt je aanmelden via e-mail of door het formulier in te vullen. Wil je meer eerst nog even contact met mij om wat meer te weten te komen? Laat het me weten en we maken een afspraak voor een Q & A sessie via Skype.

Ik hoor graag van je! Zie ik je op 8 september?

groet, Andrea

andrea@findingflowlifecoaching.com
06-50856700