Finding Flow

99 likes op Facebook: focus op wat je hebt, niet wat je mist

Ik was zojuist aan het hardlopen en gaandeweg iedere stap die ik door het bos zette, kwam dit blog in mij naar boven.

99 mensen hebben mijn Facebookpagina Finding Flow geliket. Vandaag kwam nr. 99 binnen en ik had al even niets meer gepost. Iemand was zomaar, out of the blue, geïnteresseerd geraakt in de pagina zonder dat ik daar iets voor had gedaan. Het voelde als een cadeautje.

Ik was best gefocust op het krijgen van 100 likes, het werd een dingetje. Het is zo’n bijzonder getal. En waarom? Zodat ik kon zeggen, ‘kijk mij nou, ik heb 100 likes’. Dat noemen ze nou ‘ego-energie’. Je doet iets omdat het jou een goed gevoel geeft, want je wordt er zelf beter van. Niet de beste energie als je iets voor anderen wilt betekenen. Dan sta je zelf niet centraal, maar de anderen.

Toen ik vandaag nr. 99 binnen kreeg, gebeurde er iets speciaals. Ik voelde een intense dankbaarheid voor deze support. Ik voelde zoveel warmte dat ik het gevoel had te kunnen vliegen. Dat is absoluut geen ego-energie.

Vervolgens voelde ik ook de support van alle 99 mensen die mijn pagina geliket hebben. Die achter mij staan. Dankzij hen kan ik verder, nieuwe stappen zetten op het avontuur dat finding flow heet. Wat een power geeft dat.

Het gaat er niet om wat je mist, maar wat je hebt

Toen voelde ik dat het niet gaat om de ‘likes’ die ik nog mis, maar om die ik al heb gekregen. We willen altijd maar meer en zijn nooit tevreden met wat we hebben. We zien niet eens wat we hebben, omdat onze aandacht uitgaat naar wat er mist. En dat besef komt tijdens het schrijven van dit blog nog meer naar boven. Daarom voel ik me zo intens gelukkig.

Dankbaarheid

De laatste tijd voel ik veel vaker dankbaarheid. Voor wat ik heb, voor wat ik mee mag maken, voor de mensen waar ik mee samen mag zijn. En dat gevoel is met geen pen of toetsenbord te beschrijven.

Ik voel dat het komt doordat ik mediteer en daardoor met mijn gevoel in verbinding sta. Meditatie zorgt voor een shift van hoe ik in het leven sta. Veel meer in het hier en nu. Ik kan veel meer genieten en me gemakkelijker verbinden met anderen. Ik kan beter meevoelen, omdat ik in contact sta met mezelf.

Er is nog een reden waarom ik zoveel positiviteit ervaar, maar ik moet er ook bij vertellen dat ik het niet 100% van de tijd voel en ook moeilijke momenten ken. Deze gaan echter sneller voorbij. En dan heb ik weer positieve energie. Op dit moment zijn de relaties met mijn familie verbeterd. Toen ze niet goed waren, leed ik daaronder. Ik voelde me ontworteld en alleen. Ook al is het nog steeds een uitdaging, ik kan nu vaker en diepgaander contact met mijn familie hebben. Ik voel me gesteund en kan hen andersom ook steunen. Ik ben niet meer ontworteld en voel me stabieler.

Ik sta er niet alleen voor en zij ook niet. Het is een proces, een proces van liefde, aandacht & inleven. Wat mindfulness al niet te weeg kan brengen. ?

Wil je inspiratie ontvangen voor meer flow in je leven? Would you like to receive inspiration for creating flow in your life?

Voor richting in je leven, meer energie en focus op wat belangrijk is. For direction in your life, more energy and focus on the things that are important to you.

You can unsubscribe at any time.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *